Kulturno udruženje Nova Akropola Beograd
Nova Akropola | Svetski dan filozofije 2018 - Nova Akropola
6137
post-template-default,single,single-post,postid-6137,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Svetski dan filozofije 2018

Volonteri beogradske Nove Akropole organizovali su u novembru niz aktivnosti posvećenih obeležavanju Svetskog dana filozofije koji se, kao međunarodni praznik, ove godine proslavio 15. novembra.

Ovogodišnje aktivnosti posvetili smo ideji evolucije čoveka – razvoju humanih potencijala koji postoje u svakome od nas.

Kroz predavanje Sokratovo prijateljstvo, otkrivali smo Sokrata kao prijatelja koji nas kroz dijalog vodi putem upoznavanja samih sebe.Na predavanju i radionici pod nazivom Herojski smisao života, Herakle i njegovih 12 radova inspirisali su nas da zajedno krenemo u potragu za nekim od ključeva koji nam pomažu da prepoznamo ne samo prepreke, već i snage koje nas vode putem evolucije.Prastari zapisi iz Egipta, Indije, Kine, odlomci iz stoičkih i renesansnih dela, poučne priče južnoameričkih naroda, poveli su nas u čudesnu avanturu. U različitim tradicijama i različitim vremenima, pronalazili smo ono zajedničko – ljubav prema mudrosti i vanvremensko nastojanje čoveka da se kroz razvoj vrlina ostvaruje kao ljudsko biće.

10 Dec 2018