Dani filozofije 2022: Jezik simbola

12 – 24 novembar 2022 | Brankova 24, Beograd | 064 80 22 390 | predavanja@nova-akropola.rs

Sva predavanja održavaju se uživo u Brankovoj 24.

Svakog trećeg četvrtka u novembru širom sveta obeležava se Svetski dan filozofije. Nova Akropola u Srbiji iz godine u godinu daje svoj doprinos ovoj inicijativi proglašenoj od strane UNESKA. Smatramo da je to važno jer postoji mnogo problema sa kojima se čovek i čovečanstvo suočavaju, a jedini siguran način izlaska na svetlo je povratak ljudskim vrednostima i njihovo osnaživanje.

Iz bogate riznice čovečanstva, kao temu ovogodišnjih Dana filozofije, izabrali smo Jezik simbola budući da on predstavlja tradiciju zajedničku svim ljudima.
Najmudrije poduke prenesene su nam simboličkim jezikom, jezikom koji ima moć da osvetli nove horizonte, dodirne dušu i ulije snagu potrebnu na putu upoznavanja samoga sebe i ovladavanja sobom uz pomoć vrlina, kako bi to rekli stari Grci. Jezik simbola je jezik smisla, to je jezik kojim govori priroda i sam život. Iz tog razloga moramo se učiti da čitamo taj jezik i prodiremo u njegova duboka značenja.

Pozivamo i Vas da učestvujete u programu “Dani filozofije 2022 – Jezik simbola”. Tokom vikenda, 12. i 13. novembra u periodu od 12 do 15 časova, možete nas pronaći u Knez Mihajlovoj ulici, gde ćemo održati radionicu  “Tvoj simbol za dobar dan”. Program nastavljamo 15. novembra u 19 časova predavanjem na temu “Simboli – u potrazi za smislom”. U četvrtak 17. novembra održaćemo predavanje i radionicu pod temom “Platonovi mitovi i simboli”.

Za sve one koji žele da otpočnu dublje filozofsko putovanje, u četvrtak 24. 11. pokrenućemo ciklus predavanja “Kurs praktične filozofije”.

Program predavanja

utorak 15.11.2022 u 19 časova, predavanje 

Simboli: u potrazi za smislom

četvrtak 17.11.2022 u 19 časova, predavanje

O duši – Platonovi mitovi i simboli

četvrtak 24.11.2022 u 20 časova

Prirodna filozofija

uvodna tema “Kursa praktične filozofije” |više informacija i prijava