Ovogodišnji Dan planete Zemlje, volonteri Nove Akropole Srbije obeležili su dvodnevnim aktivnostima van gradskog okruženja i strke svakodnevice u šumovitom ruralnom području centralne Srbije.

Učesnici su kroz rad i druženje nastojali oživotvoriti ovogodišnje geslo: „Od različitosti prema jedinstvu“. Prvoga dana, sakupljanje đubreta tokom četvorosatnog pešačenja nagrađeno je osvajanjem vrha starog vulkana Ostrvice i čudesnim pogledom koji se sa njega pruža. Drugoga dana, organizovano je javno predavanje sa radionicom pod nazivom: „Budi prirodan“.

Za volontere i posetioce bila je to prilika za sagledavanje uzroka koji su doveli do udaljavanja čoveka od prirode, a time i od drugih ljudi. Kada bismo na prvo mesto postavili ono što predstavlja zajedničku vrednost i birali svoje delovanje vođeni onim što nas povezuje, mnogi sukobi bi nestali i ustupili mesto duhu saradnje, a time i brige za našu zajedničku kuću, planetu Zemlju. Put povratka prirodnosti je svesno nastojanje da prevaziđemo ograničenja koja nas izdvajaju iz konteksta celine.